PIRISTEN SUKUSEURA RY

Perustettu 1982

Pankki Keski-Suomen Op
FI69 5290 0220 3737 22
 

 
 
 
 
   

  ETUSIVU

  YHTEYSTIEDOT

  KOKOUKSET

  MYYNTIARTIKKELIT

  SUKUKIRJAT

  TOIMINTAKERTOMUS

  TOIMINTASUUNNITELMA

  JÄSENILMOITUS

  VALOKUVIA VUOSIEN
  VARRELTA


  JÄSENKIRJE

  SUKUMATKAT

  SUKULAULU

  FACEBOOK

  PALAUTE

 

   

HALLITUKSEN PÄÄTÖKSIÄ 6.2.2016

Hyväksyttiin toimintakertomus ja tilinpäätös 2015. Se osoittaa 188,12 euron ylijäämää.

 

HALLITUKSEN PÄÄTÖKSIÄ 5.9.2015

Seuran vuosikokous 2016 pidetään yksipäiväisenä lauantaina heinäkuun 2. päivänä. Paikka on Kyyhkylä Mikkelissä. Merkitkää ajankohta jo nyt kalenteriin. Tarkemmat tiedot ohjelmasta ja ilmoittautumisesta tulevat kevään jäsenkirjeeseen.

Stipendi haettavissa

Piristen sukuseura ry kannustaa eri oppilaitoksissa opinnäytetöitä tekeviä kartuttamaan sukua koskevaa uutta tutkimustietoa. Hallitus on päättänyt myöntää vuosittain käytettävissä olevien varojen mukaan 200 - 300 euron stipendejä tutkimustyöhön.
Hallitukselle osoitetusta hakemuksesta tulee käydä esiin:
-  minkälaiseen tutkimukseen stipendiä haetaan (kandidaatintutkielma, pro gradu  työ, väitöskirja tms.)
-  tutkimuksellinen kokonaisuus ja se, millainen Piristen sukua ja sen jäseniä koskevan uuden tutkimuksen osuus on kokonaisuudessa
- tutkimuksesta aiheutuneiden kustannusten koostuminen
- tutkimuksen valmistumisaikataulu.

Hakemukseen tulee liittää työn ohjaajan lausunto tai yhteystiedot.


Seuraava hallituksen kokous la 06.02.2016 kello 12 Alpo Pirisen luona Siilinjärvellä, Teerentie 7 71800 Siilinjärvi, puh. 040 7229907. Kokoukseen voivat kaikki sukuseuralaiset lähettää asioita käsiteltäväksi.
 

 

SUKUKOKOUS POLVIJÄRVEN HUHMARISSA 26-27.7.2014

Aurinkoisena ja helteisenä heinäkuun viikonloppuna 26-27.14 pidettiin Piristen sukuseuran kokous Joensuussa Huhmarin lomakeskuksessa. Lämpimät kiitokset Urho ja Juha Piriselle järjestelyistä. Saimme viettää leppoisan ja viihdyttävän viikonlopun luonnonkauniissa lomakeskus Huhmarissa moni-ilmeisen ja historiallisen Höytiäisen järven rannalla.

Ensimmäiseksi Tuula-laiva vei meidät Hiekkasaareen rosvopaistiaterialle. Siinä ruoan valmistumista odotellessa meillä oli aikaa seurustella, tutustua ja vaihtaa kuulumisia jo tuttujen kanssa. Erittäin ilahduttavaa oli nuorten mukanaolo. Mukana oli Urho Pirisen suvusta neljä sukupolvea ja kolme sukupolvea toisen Urho Pirisen suvusta Savonlinnasta. Nuorin osallistuja oli Eetu Pirinen, 5 vuotta.

Ruoka oli suussa sulavan hyvää. Saimme nauttia sen auringolta piilossa katoksen alla pitkien pöytien äärellä. Päälle kunnon nuotiokahvit. Kiitokset kokille eli laivurillemme. Hän myös kertoi Tuula-laivan historiaa siinä syödessämme. Laiva on rakennettu v.1952 ja se on säilytetty kutakuinkin alkuperäisessä muodossaan. Vuonna 1996 laiva on hyväksytty Museoviraston perinnelaivarekisteriin. Laivaan mahtuu kerrallaan 70 matkustajaa.

Luonnosta löytyy haasteita ja tällä kertaa ne olivat samettimuurahaiset, joita oli paljon. Niiden kanssa tultiin toimeen. Laivalla takaisin tullessa valmistauduttiin jo illan kyykkäotteluun kokoamalla joukkueet, savolaiset vastaan karjalaiset. Kun joukkueet olivat koossa, todettiin, että ottelusta tulee nuoruus vastaan kokemus. Ei tosin kyykkäkokemus, vaan elämänkokemus. Parin tunnin levon, saunomisen ja uinnin jälkeen olikin ottelun vuoro. Joukkueille jaeltiin kannustusta ja ohjeita katsomon puolelta kiitettävästi. Tällä kertaa oli nuoruus valttia. Ottelun voitti karjalaisten joukkue.

”Virallisen” pelin jälkeen monet halusivat kokeilla heittotaitoaan. Yksimielisesti todettiin, että vaikeaa on. Mukavaa oli kaikilla.

Sunnuntai valkeni taas aurinkoisena ja helteisenä.

Aamupalan jälkeen teologian tohtori Heikki Pirinen piti koskettavan aamuhartauden, jonka jälkeen näimme Höytiäisen järven vedenpinnan laskusta 1859 kertovan videon. Kun kanavan seinämät murtuivat, vesimassat vyöryivät hallitsemattomina ja veden pinta laski kaikkiaan 9,5 metriä kahdessa viikossa. Tämä on vaikuttanut alueen luontoon ja elinoloihin.

Videon jälkeen Huhmarin edustaja esitteli meille lomakeskusta. Se on suosittu paikka kuntoutuskursseille ja kokouksille. Tiukka taloudellinen tilanne vaikuttaa myös matkailukeskuksen toimintaan. Siitä huolimatta laajennussuunnitelmia on olemassa.

Ennen lounasta oli vielä mahdollisuus ihailla upeita maisemia Huhmarisvaaran päältä.

Lounaan jälkeen oli sitten vuorossa varsinainen kokous. Karjalaisten laulun jälkeen kunnioitimme sukuseuraamme 32 vuotta luotsannutta Heikki Piristä valitsemalla hänet seuramme kunniapuheenjohtajaksi. Hänelle luovutettiin myös seuran pöytästandardi. Kokous sujui jouhevasti Olavi Pirisen johtamana. Lopuksi lauloimme Savolaisten laulun. Uusi hallitus piti välittömästi yleiskokouksen jälkeen järjestäytymiskokouksensa. Päätöskahvit joimme vielä ennen kotimatkaa.

Arja Karjalainen   Marjut Pirinen